Printscreen
Aleksandra Kovač

Aleksandra Kovač odrasla je na Vračaru i više puta istakla koliko voli grad u kom živi. Naime, na društvenoj platformi Instagram, 48-godišnja Beograđanka objavila je niz fotografija sređenog kvarta u čijoj akciji su ona i njen komšija učestvovali.

Pevačica je bila zgrožena izgledom dvorišta i parka, i istakla da je bilo zapušteno i prepuno kojekakvog smeća i da više nije mogla da gleda prljavštinu, te je zasukala rukave i latila se posla.

Kovačeva je uz pomoć komšije Ere transformisala okolinu u kojoj živi, a koja je sada postala pogodna i za šetnju četvoronožnih ljubimaca.

Aleksandra je u svojim objavama napisala:

– Jutros sam očistila celo jedno dvorište koje se nalazi u Sinđelićevoj ulici uz komša Erinu pomoć. Nemam fotografiju kako je izgledalo pre čišćenja, jer bih time osramotila Vračar. A ja volim Vračar i na Vračaru sam odrasla. Ogromne količine stakla, polomljenih flaša, što od rakije, što od piva, delovi keramičkih pločica, jedne wc šolje, kartoni, daske i mnogo toga još je “krasilo” ovo dvorište. Psi se redovno nabodu na staklo, a meni je postalo odvratno da gledam u šta se Vračar pretvorio. Pošto metla “Gradske čistoće” nije ušla u park i dvorište od mog detinjstva, a retke su komšije kojima prljavština toliko smeta da bi sami počistili, ja sam odlučila da uzmem stvar u svoje ruke. Komšija Era mi se pridružio kada je video da sama čistim. Proveli smo divno prepodne sa našim psima, dokazujući da svoj grad voli radom, a ne rečima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here