Aleksandra Krunić: Šta ako JJ zakasni

0

"Moja očekivanja su, kao i uvek, optimistična. Kakva bih ja bila timska igračica sa pesimističnim očekivanjima?! Pa, selektor bi me odmah izbacio iz ekipe", počela je priču za Mondo sedamnaestogodišnja teniserka.

 

"U ekipnim takmičenjima može da presudi i najmanja sitnica. Na primer, ako ja popijem sve sokove u svlačionici, a ne stignem da pobegnem odatle pre nego što dođe Bojana (Jovanovski), pa Jelena (Janković) mora da nas razdvaja i zakasni na meč…"

 

"Šalim se, naravno. Ali zaista je u ekipi vrlo bitno psihološko stanje igračica, topla atmosfera, podrška. Mi sa tim nikada nismo imale problema, uvek je atmosfera da bolja ne može biti", rekla je Aleksandra Krunić, koja u dobrom raspoloženju očekuje meč sa Slovakinjama.

 

Reč je o duelu za opstanak u Svetskoj "A" grupi Fed kupa, koji je na rasporedu 24. i 25. aprila u Areni.

 

Najmlađa reprezentativka za dva dana iz rodne Moskve dolazi u Beograd. Odmah će se staviti na raspolaganje selektoru Dejanu Vranešu, koji je istakao da će Krunićeva, Jovanovska i Ana Jovanović ravnopravno konkurisati za "drugu tablu".

 

"Čula sam se sa Dejanom i rekao mi je da je sve otvoreno kada je u pitanju drugi singl. To će se, verovatno, rešiti na treninzima, kada bude video ko je u kakvoj formi. Ja se pripremam punom parom, što bi se reklo. U Beograd dolazim u petak. Već sam jednom nogom tamo, ova druga mora samo da položi ispite, jer uporedo završavam 10. i 11. razred. Kad to završim – eto i nje. U boj, u boj, za narod svoj!"

Dilema ko će igrati u singlu pored Jankovićeve, otvorila se, naravno, pošto je Ana Ivanović otkazala učešće u predstojećem Fed kup meču, smatrajući da zbog loše forme nije pravi momenat da bude deo tima.

 

Aleksandri će Ivanovićeva nedostajati, ali priznaje da se Aninim odsustvom njoj otvorila šansa.

 

"Ana će nam nedostajati, definitivno. Dve godine sam u ekipi u kojoj je i ona, zato sam navikla da je tu, sa nama. Ali ona će navijati, nezavisno gde je, to će nam sigurno pomoći. Sa jedne strane mi je, naravno, krivo što Ane neće biti u ekipi, ali to meni daje šansu da možda odigram meč i to ne može da me ne motiviše na treninzima i pripremama". 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here