Instagram
Alen Islamović

U legendarnoj emisiji Prvog programa Radio Beograda, “Pop karusel”, premijerno je emitovana nova pesma “Znak”, kojom Alen Islamović najavljuje novi studijski album. Pevač je poverio da je pesma vokalno zahtevna i da ga podseća na numere Gorana Bregovića, koje je izvodio za vreme “Bijelog dugmeta”.

Autorka teksta je Katarina Ćirić, ona je prijateljica grupe “Piloti” koju sam upoznao još kada sam sa Kikijem Lesendrićem sarađivao na jednoj duetskoj pesmi. Kompozitor je Vojislav Dragović, on je autor ovog singla, radio je kompletnu produkciju pesme. Već kada sam čuo demo, odmah mi se svidela. Dolazio sam često u Beograd, čak i tokom korone. Radili smo vredno, vrlo sam zadovoljan kako je sve finalizovano. Pesmom “Znak” predstaviće vam se jedan novi Alen. Ovo je za mene jedna veoma značajna, nova priča u kojoj kao solista do sada nisam sam učestvovao. Drago mi je što je baš “Znak” najava mog novog studijskog albuma.- rekao je Alen.

Poverio je i da su mu tokom svih ovih godina karijere, autori često nudili raznorazne pesme ali da je uvek bio probirljiv: “jer se uglavnom radilo o numerama koje su ti autori radili bez ideje o konkretnom pevaču ili glasu, koji bi te kompozicije izveo. Nudili su mi mnogi da dođem i preslušam po 20, 30 pesama koje su napravili ali ja ne verujem u takav pristup… To su autori koji pesme maltene “štancuju”, rade ih šablonski, nije personalizovano… nije mi to to. Ne verujem u takve pesme.” dodao je Alen Islamović.

Nekadašnji pevač grupa “Divlje jagode”, “Bijelo Dugme”, “4Asa”,” Srčani udar” čija uspešna solo karijera traje već tri decenije, svira gitare a malo je poznato da se još na početku karijere uspešno okušao kao kompozitor i tekstopisac.

Disciplinu i odgovoran pristup radu u studiju, je kaže- usvojio još iz vremena rada sa Goranom Bregovićem i danas se svega toga pridržava jer smatra da je to “presudno ukoliko želite da napravite nešto kvalitetno”.

Uskoro će biti predstavljen i video spot za singl “Znak” Alena Islamovića, a legendarni pevač je gostujući u emisiji “Pop karusel” Rado Beograda 1- otkrio da ipak ima nečega po čemu se on nikako ne uklapa u imidž rokera, muzičara. Radi se o njegovom privatnom životu:

“Stvarno sam izgleda neki pogrešan roker. Niti pijem, niti su me narkotici ikada interesovali a i cigarete sam ostavio. Sa mojom suprugom sam još od naše rane mladosti, a sada smo baka i deka, baš uživamo u tome…. ”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here