Youtube/AIBA
Semiz Aličić

Mladi srpski bokser Semiz Aličić ostvario je i drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Beogradu, pošto je večeras u kategoriji do 60 kg savladao predstavnika Laosa Valtera Upatana rezultatom 5:0.

Aličić je sa dve pobede došao do osmine finala, gde ga očekuje 10 godina stariji Litvanac Edgaras Skurdelis, koji iza sebe ima 90 mečeva u amaterskoj kategoriji.

– Držao sam se taktike koju mi je dao selektor i stručni štab. Pre početka meča imao sam malu tremu koja je odmah nakon prvog gonga nestala. Sa velikim samopouzdanjem sam ušao u ovaj meč, što se moglo i videti, do kraja sam ostao u istom ritmu i na kraju stigao do pobede koja mi veoma znači. Ovu pobedu poklanjam svim navijačima koji su bili uz mene. Idemo dalje u nove pobede – kroz osmeh je rekao srpski reprezentativac, koji je pre tri godine Srbiji doneo i evropsko juniorsko zlato.

Srpski bokserski reprezentativac Džejlan Toskić zaustavljen je u drugom kolu Svetskog prvenstva, pošto je večeras, u kategoriji do 71 kg, poražen od Rusa Vadima Musajeva, prekidom u prvoj rundi.

Srpski bokseri završili su današnji dan sa skorom 2-2. Pobede su zabeležili Sadam Magomedov i Semiz Aličić, a poražen je i Tamir Galanov.

Sutra u ring ulaze Omer Ametović protiv Temirtsa Zusupova iz Kazahstana, u kategoriji 46-48 kg, zatim Vladimir Mirončikov (80 kg) protiv Turčina Kana Ajkutsuna, Pavel Fedorov (63,5 kg) protiv Turčina Kerema Oezmena i Almir Memić (75 kg) protiv Nemca Kevina Šumana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here