Foto: EPA/ANDRE PAIN
Fernando Alonso

Dvostruki prvak Formule 1 Fernando Alonso vraća se u šampionat u timu Alpin, a nedavno je zbog saobraćajne nesreće morao da bude podvrgnut operaciji. Ipak, iskusni Španac naglašava da je u sjajnoj formi.

– Osećam se sjajno i u najboljoj sam formi u svojoj karijeri – i fizički i mentalno. Pripremam se za ovaj povratak već dugo i sada imam svežu motivaciju. Spreman sam! Obično mislim da su svakom vozaču potrebne tri ili četiri trke da optimizuje sve na bolidu što je neophodno, možda i malo više ako ste novi vozač u F1. Da bi ste bili na 100 odsto, treba da prođe prvih nekoliko trka – to važi za sve. Srećom, sa svojim pripremama i fizičkim stanjem, biću spreman odmah da dam maksimum – rekao je 39-godišnji Fernando Alonso.

– Učestvujući na drugim trkama postao sam kompletniji vozač. Tamo konstantno učite da gurate sebe do granica izdržljivosti i bez ikakve sumnje sam sada kompetentniji vozač nego što sam bio pre dve godine. Teško je predvideti rezultat na kraju sezone – izjavio je iskusni vozač, koji se takmičio i na Dakar reliju, WEC i Indi 500.

Španac je bio deo najbržeg cirkusa od 2003 do 2018. godine. U tom periodu je osvojio dve titule i to 2005 i 2006. godine. Napravio je pauzu od dve godine, pa odlučio da se vrati u Formulu 1. Timski kolega u Alpinu će mu biti Francuz Esteban Okon, sa kojim je u prošlosti već imao odličnu saradnju.

Do sada je startovao na 311 trka. Ostvario je 32 pobede. Za pol poziciju se izborio 22 puta, dok je najbži krug odvezao u 23 navrata.

Sezona u Formuli 1 počinje 28. marta, a prva trka biće vožena u Bahreinu gde će pre toga biti održana i zvanična testiranja. Sve trke šampionata moći ćete da pratite u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here