EPA/Friedemann Vogel

Najveći svetski onlajn trgovac, Amazon, počeo je ovih dana i zvaničnu saradnju sa Hrvatskom poštom na dostavi paketa za hrvatsko tržište, a potencijalno i okolnih zemalja.

Prvi Amazonovi paketi su pre nekoliko dana počeli da pristižu u novi veliki distributivni centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici.

Amazon je sredinom ovog meseca poceo ekskluzivnu saradnju s Hrvatskom poštom na dostavi paketa za hrvatsko tržište, s perspektivom pokrivanja i tržišta susednih zemalja, pre svega Srbije, Bosne i Hercegovine, kao i Crne Gore, piše portal Poslovni.hr.

O saradnji se još uvek zvanično ne oglašavaju ni iz Hrvatske pošte ni iz Amazona, ali se prve pošiljke iz Velike Gorice već isporučuju naručiocima.

– Ne možemo da otkrivamo imena naših poslovnih partnera, ali da, Hrvatska pošta je partner velikim veb trgovcima odnedavno i očekuje se značajan rast količine pošiljki – rekli su za Indeks iz Hrvatske pošte.

Index podseća na nedavno “neodređeno saopštenje” te kompanije u kojem je rečeno da je Hrvatska pošta “od ove jeseni postala partner nekim većim globalnim veb trgovcima”, pri čemu je jedan od preduslova za saradnju bila izgradnja novog distributivnog centra u Velikoj Gorici i strateška pozicija novog sortirnog centra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here