EPA/ERIK S. LESSER
Foto: Arhiva

Američka ambasada u Beogradu ocenila je da je to što je Beograd ove godine domaćin „Evroprajda“ istorijska prekretnica i nesporan znak napretka Srbije.

Ambasada je objavila i video-poruku koju je učesnicima uputila specijalna američka izaslanica za unapređenje prava LGBTQI+ osoba Džesika Stern.

– ‘Evroprajd‘ u Beogradu pruža mnogobrojne prilike. Omogućava vam da istaknete rad mnogih hrabrih aktivista u Srbiji i širom regiona. Donosi preko potrebnu vidljivost LGBTQI+ pokretu i podstiče napredak na putu ka jednakosti – navela je Sternova u poruci, koju je Ambasada SAD objavila na svom nalogu na Tviteru.

Sternova je ocenila da je možda najvažnije to što „Evroprajd“ pruža priliku za okupljanje istomišljenika kako bi podržali univerzalne vrednosti jednakosti, tolerancije i poštovanja.

– Kao što ste lično videli i iskusili, osnovna prava LGBTQI+ osoba nastavljaju da budu ugrožena od strane onih koji traže prednost sejući haos i podele. Ali globalni trend promocije univerzalnih vrednosti dostojanstva i poštovanja ljudskih prava je na vašoj strani – poručila je Sternova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here