EPA/Felipe Trueba

Ambasade SAD u BiH saopštila je da su zaključci koji su usvojeni na Svesrpskom saboru, a koji se odnose na Dejtonski mirovni sporazum i nezavisnu državu Bosnu i Hercegovinu “ukorenjeni u pravnim dezinformacijama i prožeti greškama”.

“Oni ne predstavljaju odbranu Dejtonskog mirovnog sporazuma, kako autori tvrde, već su namerni napad na taj sporazum i državne institucije Bosne i Hercegovine. Ovo je opasno. Javne izjave zvaničnika RS, a posebno predsednika RS Dodika i predsednika Narodne skupštine RS Stevandića, o zaključcima i planovima za ‘razdruživanje“ RS-a – što je drugo ime za otcepljenje – predstavljaju i napad na Dejtonski mirovni sporazum i na teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da “Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH izričito navode, Bosna i Hercegovina je država naslednica Republike Bosne i Hercegovine sa svojom unutrašnjom strukturom modifikovanom tako da se sastoji od dva entiteta”.

“Ni Dejtonski mirovni sporazum, ni Ustav BiH ne daju entitetima, ili bilo kom drugom poddržavnom telu, pravo na secesiju, ‘razdruživanje’ ili bilo koji drugi nespretni sinonim za otcepljenje koji su izmislili zvaničnici RS. RS nije država i može postojati samo unutar Bosne i Hercegovine. Ona nema pravni subjektivitet izvan Bosne i Hercegovine. Dodikovi planovi i akcije dovode u opasnost mirnu, demokratsku i prosperitetnu budućnost u evroatlantskim institucijama koju građani BiH, uključujući i stanovnike RS, žele i zaslužuju”, naveli su u saopštenju, prenosi “Avaz”.

10 COMMENTS

  • A šta je onda sa rezolucijom 1244??
   Ajmo svi da poštujemo sve rezolucije i dogovorene i preuzete međunarodne obaveze paće svetom zavladati mir kskav svaki normalan čovek ovog sveta želi.

 1. Gospodo Amerikanci i gospodo iz Sarajeva za vas si Srbi genocidni Narod pa stacemo vam mi dalje?. Dal necete mozda da nas ponovo Kollege ili Nombardujete?.

 2. Отјерајте све амере из Срб8је , РС…то им је одговор

 3. Ma šta mi reče
  Kao da ste popili pamet cijelom svijetu
  Vi znate sta narod želi
  Hoćeš da kažeš d znaš bolje od mene samog šta ja želim????

 4. Licemerstvo zapada nema granica. Okreću činjenice kako njima odgovara. Rezolucija o genocidu u Srebrenici je besmislica koju je Bosna i Hercegovina forsirala uz pomoć svojih zapadnih dadilja jednostrano bez saglasnosti RS čime je pogažen temelj Dejtonskog sporazuma. Oni krše sporazume gde god njima odgovara i građane RS stavljaju u položaj građana trećeg reda u sopstvenoj državi. To su okupatorski i diktatorski metodi pokoravanja njima nepodobnih nacija.

 5. Nije tacno da u tom mirovnom sporazumu igdje pise da je BiH naslednica one Republike BiH. U ovome tekstu ili laze Avaz ili americka ambasada. Na svesrpskom saboru je jasno i nedvosmisleno pruzena podrska dejtonskom mirovnom sporazumu. BiH je drzava sastavljena, znaci SASTAVLJENA, od dva entitete i tri konstitutivna naroda. Ko ne vjeruje neka procita sporazum. Meni koliko je poznato bosnjaci i nemaju original, izgubuli su ga.

 6. ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
  ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
  MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here