Ambasada traži kaznu za srbomrsce

0

Još uvek se nije slegla prašina među Srbima u Holandiji povodom pisanja Nika Dajkshorna koji na izuzetno uvredljiv način srpski narod opisuje kao "glavoseče sa Balkana".

 

Niko Dajkshorn, sportski novinar?!

Pored brojnih protesta upućenih na adresu lista "Fudbal Internešenel", Biroa za antidiskriminaciju i ostalih ustanova, oglasila se i ambasada Republike Srbije u Holandiji koja je uputila oštar protest zbog uvredljivog teksta o oporavku povređenog reprezentativca Holandije Robija van Persija u Beogradu.

 

 

Protestna nota upućena je i Udruženju novinara Holandije, sa zahtevom da se "Fudbal Internešenel" kazni zbog teksta u kojem se već drugi put u poslednjih godinu dana blati Srbija i sve srpsko.

Šta je Dajkshorna navelo da deo teksta o mladom fudbalskom asu pretvori u antisrpsko štivo, biće poznato tek kad bude objasnio zašto su Srbi "glavoseče koje su u stanju da samo tri minuta selo podele na muško i žensko življe", aludirajući na događaje u Srebrenici.

To što u njegovom tekstu "let od Amsterdama do Beograda traje 19 sati, a vračare pomažu bolesne" dovoljno govori o cinizmu i želji da nas prikaže kao najzaostalije mesto na kugli zemaljskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here