pixabay.com

“Čvrsto se protivimo ničim izazvanim klevetama o stanju ljudskih prava u Kini. Kineska strana ih nikada nije pozvala da prisustvuju Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, a niko u Kini nije zainteresovan za prisustvo lokalnih zvaničnika”, naveli su iz Ambasade Kine u Beogradu povodom izjave Vjose Osmani da će se “Priština pridružiti bojkotu Zimskih olimpijskih igara”.

Kako su naveli iz Ambasade Kine “takozvani bojkot je tipičan politički manevar i ozbiljno narušava olimpijski duh”.

Kosovska predsednica Vjosa Osmani je nedavno navela da “podržava odluku SAD o diplomatskom bojkotu Kine zbog kršenja ljudskih prava od strane kineskih vlasti”.

Zimske olimpijske igre u Pekingu biće održane od 4. do 20. februara 2022. godine. Peking će postati tako prvi grad koji je bio domaćin i letnje i zimske Olimpijade.

4 COMMENTS

  1. Auuu koji Skandal ? Nece Kosovari ucestvovati na zimskim Olimpijskim igrama !! Samo nije mi jasno u kojoj disciplini bi nastupali ?? Da nije mozda ROKA MANDOLJINA DOLE U CARSIJI ??

  2. Toplicki Gvozeni Puk
    Jos jednom ponavljam sve dokle Srbija ne pozove jedno 50.000 Ruskih vojnika da se stacioniraju u Kursumliju i sa Srbskom Vojskom ulegnu na Kosovo i isteraju taj plos za uvek. Mi bicemo okupirani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here