commons.wikimedia/Cattaugie
Plaža na Kipru

“Srpskim turistima je od 1. aprila olakšan ulazak na Kipar”, izjavio je ambasador te zemlje u Srbiji Dimitrios Teofilaktu.

Na osnovu nove kategorizacije zemalja, Kipar je otvorio vrata Srbiji koja je od 1. aprila uvršćena na listu 55 zemalja za čije turiste važe određene olakšice, i koja uključuje većinu članica EU, izjavio je ambasador u intervjuu Politici uoči zvanične posete ministra inostranih poslova Kipra Nikosa Hristodulidisa Beogradu.

Ambasador Teofilaktu je izrazio očekivanje da će Kipar ove sezone imati najbolje moguće rezultate u turizmu.

– Postojanje direktnih letova između Kipra i Srbije, činjenica da Beograd predstavlja tranzitnu stanicu, volja nadležnih vlasti za unapređenje turističkog toka u oba smera, očekuje se da doprinesu porastu broja turista iz obe zemlje – rekao je ambasador Kipra.

Naglasio je da će akcenat biti stavljen na turizam od posebnog interesa poput poslovnog, obrazovnog, naučnog, kulturnog, verskog i sportskog turizma.

Teofilaktu je dodao da se do letnjih meseci očekuje postepeno otvaranje hotela, povećanje broja letova i povratak u normalno stanje.

Za predstojeću Trilateralnu konferenciju Srbije, Grčke i Kipra koji je zakazan za 5. april u Beogradu ocenjuje da će biti istorijska.

– Verujemo da je to izuzetno važna inicijativa sa političkom i strateškom konotacijom koja će istovremeno unaprediti povezanost istočnog Mediterana i zapadnog Balkana u vitalnim sektorima poput energetskih koridora – rekao je ambasador Teofilaktu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here