EPA/Peter Foley
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko

Neki političari rusofobskim izjavama vređaju sami sebe, ali i nipodaštavaju sopstveni narod, napisao je ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko. 

Bocan-Harčenko je reagovao danas na navode Rade Trajković, iz Saveza za Srbiju, a posebno je naglasio da su spekulacije o Rusko-srpskom humanitarnom centru “najneodgovornija glupost”.

Trajković je juče na Tviteru komentarisala politiku predsednika Srbije, u tom kontekstu i rusko-srpski humanitarni centar u Nišu, te, u odgovor jednom od pratilaca napisala:

“E, pa vidite, mi u Prištini smo se tako radovali Rusima juna 1999, pa kako smo prošli? Koliko je Srba u Prištini danas”.

Bocan-Harčenko je na svom Tviteru pozvao Trajković da jasno i glasno kaže, ako ima hrabrosti, ko je kriv za stradanje srpskog naroda na KiM.

“A komentari povodom proterivanja Srba iz Prištine? Ajde, da li imate hrabrosti jasno i glasno reći istinu ko je kriv za stradanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, napisao je Bocan-Harčenko.

On je naveo da pojedini “političari” rusofobskim izjavama vređaju sami sebe, ali i nipodaštavaju sopstveni narod.

“Čudno je kako neki ‘političari’, koji bi hteli da uvrede Rusiju, vređaju svojim rusofobskim izjavama sami sebe, pokazujući sa jedne strane da ne znaju ništa i neće da saznaju, sa druge strane potpuno nipodaštavanje sopstvenog naroda”, napisao je Bocan-Harčenko na Tviter nalogu.

A kad je reč o Centru u Nišu, Trajković je napisala: “Od transformacije humanitarnog centra u Nišu u de facto rusku vojnu bazu, čime se ruši neutralnost zemlje okružene članicama NATO, do njegovog zalaganja za promene granica, čime će se dalje parčati Srbija”.

Bocan-Harčenko je odgovorio da su spekulacije o tom Centru najneodgovornija glupost i dodao:

“Rad centra na likividaciji vanrednih situacija u Srbiji, Grčkoj, Makedoniji, BiH dokazuje da je važan za ceo region. Vrata RSHC su uvek otovrena – dolazite pa videcete sve svojim očima”, naveo je na Tviteru.

3 COMMENTS

  1. Све ово није ништа чудно кад се данас у Србији свака шуша бави политиком. И све је очигледно дозвољено а на првом месту је дозвољено рушење српског националног бића у “српској” Скупштини.

  2. Ti se ambasadore ne uzbudjuj.Čak šta više na takve komentare i ne odgovaraj.Srpskom narodu odgovara da Niš bude ruska baza i daj bože da je to.Ali mene čudi jedno:šta je Radi Trajković?Gde je to njen mozak zakočio-ne smeta joj Bnstil ali joj smeta nepostojeći Niš.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here