Tanjug
Aleksandar Bocan-Harčenko

“Izjave ambasadora SAD u Srbiji Entonija Godfrija “o malignom uticaju Moskve u Evropi”, je izmišljotina Vašingtona u težnji za globalnom dominacijom.

To je izjavio ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Bocan-Harčenko je za “Večernje novosti” rekao da Vašington “ne štedi snage na nezgrapnu ideološku borbu i otvoreno propangadističko ponašanje, ne brinući se više o bilo kojim argumentima u prilog svojim izmišljotinama”.

Ruski ambasador je istakao da Moskva principijelno ne prihvata logiku “suprotstavljanja” i “takmičenja” koju takvim komentarima nameće američka strana.

Bocan-Harčenko napominje i da začuđuje to da su među glavnim zadacima SAD u Srbiji navedeni i oni koji se tiču isključivo unutrašnjih poslova Srbije.

– To predstavlja direktno mešanje u te stvari. Međutim takav prioritetan zadatak kao što je aktivizacija rada Specijalnog suda za ratne zločine OVK uopšte se ne pominje – dodaje ambasador Rusije.

2 COMMENTS

  1. Sta lupetas bre.Aleksandar Bocan je najsposobniji ambasador u svetu Putinova desna ruka covek od najveceg poverenja koji poznaje najbolje stanje na Balkanu.Jok ti znas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here