Tanjug
Entoni Godfri

Novoimenovani ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri objasnio je da li se “preobratio” u pravoslavlje.

Godfri je pre nekoliko dana snimljen u šetnji Kalemegdanom i poseti crkvi Ružici, a na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se kako se ambasador Godfri krsti sa tri prsta.

Takav njegov gest naišao je na brojne pozitivne komentare na Fejsbuku, a mnogi su se zapitali da li je ambasador SAD u Srbiji prešao u pravoslavlje ili se potrudio da poštuje versku tradiciju.

– Nisam se preobratio u pravoslavlje, ali je moj otac bio duboko pod uticajem vizantijske tradicije i od tada je ostalo da se prekrstim u stilu pravoslavaca, sa tri prsta – kazao je ambasador Godfri za „Blic“.

Entoni Godfri je postao američki ambasador u našoj zemlji krajem prošlog meseca i tom prilikom je zamenio svog prethodnika Majkla Skota. Kao jedan od glavnih zadataka tokom svog mandata naveo je zalaganje za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine.

Dobro došli ambasadore Godfri! 2/3

Šta čini jedno subotnje prepodne? Šetnja gradskim ulicama, istraživanje tvrđave, partija šaha, odlazak u crkvu i na pijacu. Ambasador Godfri i njegova supruga nastavili su sa istraživanjem svog novog doma. #Saveznici????

Gepostet von U.S. Embassy Belgrade am Sonntag, 10. November 2019

3 COMMENTS

  1. Sta je toliko bitno da se Americki ambasador
    prekrsti sa tri ili pet prstiju. To je licno
    njegova sstvar, sto je toliko bitno za nás narod.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here