EPA/Kenzo Tribouillard
Aljbin Kurti

Sve su glasniji zahtevi upućeni Prištini da omogući Srbima na Kosovu i Metohiji da glasaju na izborima koji se održavaju u aprilu u Srbiji, a to su od kosovskog premijera zatražili i ambasadori zemalja Kvinte, piše Reporteri pozivajući se na RTV Dukađini.

Obavešteni izvori su rekli da je taj zahtev upućen Kurtiju ranije ove nedelje i da je određen rok do kraja meseca da on odgovori.

RTV Dukađini navodi da je pitanje o tome uputila Kurtijevom kabinetu, ali da nije dobila odgovor. Takođe, niko od zvaničnika nije želeo da govori na tu temu. Vlasti u Prištini nedavno nisu dozvolile da na Kosovu i Metohiji bude održan referendum o promenama Ustava Srbije.

2 COMMENTS

  1. Traži da jer kvinta i EU omogučavaju njenim građanima koji imaju dvojno državljanstvo da glasaju kad oni imaju izbore u matičnoj državi sigurno da NE onda isti princip i za svskoga ne samo za srbe za sve manjine i dvojne državljane kad budu izbori nek odu u matičnu državu srbiju da glasaju po standardima EU tako se radi siguran sam dače priština da omoguči da glasaju posebno srbi jer jako su zaslužili toče biti MALOO SUTRAA.

    • Kosovo nije drzava jer nema stolicu u UN . Kosovo je Srpska teritorija okupirana od strane NATO . O kakvom dvojnom drzavljanstvu govoris?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here