Foto: Tanjug/AP
Šelbi Rodžers

Pre samo nekoliko dana, Šelbi Rodžers našla se u centru pažnje zbog izbacivanja prvog nosioca US opena, Ešli Barti, a potom ej neočekivano eliminisana od tinejdžerke Eme Radukanu.

Amerikanka sada ne dobija jezive pretnje putem društvenih mreža i brojne neumesne komentare, za koje kaže da joj nimalo ne prijaju. Pre svega, plaši se da bi neko od tih ljudi mogao da ostvari svoje zamisli i zaista je povredi.

Ona je o svemu tome govorila na konferenciji za medije posle meča sa Radukanu u kojem je istakla da se posle gotovo svakog poraza suočava sa komentarima i porukama u kojima se vređa njena inteligencija, fizički izgled ili igra. Psihički, kaže jedva podnosi sve to.

– Nakon pobeda lepo je biti u centru pažnje. Međutim, sada ću imati jedno devet miliona pretnji smrću i ko zna šta još. Ekstremi veoma brzo prelaze iz jednog u drugo stanje. Možete da pogledate moj profil, verovatno sam sada s***nja debela i još svašta što ne smem ni da izgovorim – šokirala je svojim obraćanjem prisutne Rodžers, koja tvrdi da društvene mreže ima samo zbog sponzorskih ugovora.

Slične probleme je prethodnih dana imala i druga američka teniserka, Sloun Stivens. Ona je nakon poraza od Anđelik Kerber kačila na društvene mreže fotografije pretnji koje je dobila na društvenim mrežama, od uvreda, pa sve do najave teških fizičkih povreda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here