Tanjug/AP
Američka vojska

Američka vojska izvela je akciju u afričkoj državi Nigeriji, oslobodivši državljanina SAD koji je prethodno otet u Nigeru, a potom držan zarobljen na severu Nigerije, i on se sada nalazi na sigurnom, saopštio je Pentagon.

– Američke snage sprovele su operaciju spasavanja talaca tokom ranih sati 31. oktobra u severnoj Nigeriji kako bi vratile američkog državljanina kojeg je držala grupa naoružanih muškaraca. Ovaj američki državljanin je na sigurnom – rekao je portparol Pentagona Džonatan Hofman, prenosi Tanjug.

Dodaje se da nijedan pripadnik vojske SAD nije povređen u ovoj akciji.

​„Cenimo podršku naših međunarodnih partnera u izvođenju ove operacije. Sjedinjene Države će nastaviti da štite naše ljude i naše interese svuda u svetu“, saopštio je Pentagon.

Stejt department je ranije ove nedelje potvrdio da je američki državljanin otet u Nigeru.

​Lokalni mediji izvestili su da je Amerikanac bio misionar. Kako su objavili pojedini američki mediji, radi se o Filipu Voltonu (27), a američki predsednik Donald Tramp objavio je na Tviteru da se radi o “velikoj pobedi naših specijalnih snaga”.

Guverner lokalnog regiona u kome se dogodila otmica rekao je da je šest muškaraca na motorima naoružanih „kalašnjikovima“ došlo na imanje muškarca u selu Masalata, blizu granice sa Nigerijom.

Guverner Abdurahaman Musa rekao je medijima da su muškarci, nakon što su tražili novac, odveli američkog državljanina u pravcu nigerijske granice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here