Tanjug/AP
Američka vojska

Poslednje američke snage otišle su iz vazduhoplovne baze Bagram u Avganistanu, u poslednjih 20 godina epicentru rata protiv talibana i al-Kaide (zabranjene u Rusiji), prenosi “Gardijan”. Međutim, portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs poručuje da apsolutno nije istina da SAD nameravaju da napuste Avganistan uprkos povlačenju trupa iz te zemlje.

“Svi američki vojnici i članovi NATO snaga napustili su vazduhoplovnu bazu Bagram”, naveo je visoko pozicionirani američki bezbednosni zvaničnik, koji je tražio da ostane anoniman.

„Da, povlačimo naše vojne snage, ali nameravamo da održimo diplomatsko prisustvo u Kabulu“, rekao je Prajs na konferenciji za novinare.

On je napomenuo da su planovi američke administracije da održi kontinuirano partnerstvo sa avganistanskom vladom i sa narodom Avganistanima.

„Apsolutno ne nameravamo da napustimo Avganistan“, naglasio je američki zvaničnik.

I predsednik SAD Džozef Bajden je prošlog petka, tokom sastanka sa predsednikom Avganistana Mohamadom Ašrafom Ganijem u Beloj kući, poručio da podrška SAD Avganistanu neće prestati kada se završi američko vojno povlačenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here