wikipedia.org/MSgt John Nimmo Sr.
Foto: Ilustracija

Eksperti magazina “Biznis insajder” su nabrojali vrste naoružanja država NATO-a koje bi se mogle iskoristiti u potencijalnom ratu sa Rusijom. Jedno od njih je i američki nevidljivi lovac pete generacije F-35 lajtning II. Druge države, po mišljenju autora, zasad nisu mogli da naprave isti takav neprimetni i visokotehnološki avion.

Na smislu se nalazi i višenamenski lovac “Jurofajter tajfun”, koji je napravljen u saradnji sa drugim državama. Stručnjaci portala su ga uporedili sa ruskim Su-35.

Između ostalog, pomenuti su i strateški bombarderi B-52, B-2 “spirit” i B-1B “lanser”, koji treba da osiguraju obuzdavanje protivnika, pošto se nalaze u Evropi.

Magazin je izdvojio i američki protivbrodski avion “Boing P-8 Posejdon” – jedan od najboljih lovaca za podmornice. U tu kategoriju su uključeni italijanske, francuske, norveške i danske fregate.

Između ostalih, pominju se američki udarni helikopter AH-64 Apač, nemački borbeni tenk (OBT) “Leopard 2” je američki nosač aviona klase “Nimic”, sistemi protivvazdušne odbrane “Patriot” i podmornice klase “Virdžinija”.

Izvor:
Vestionline, sputniknews.com

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here