EPA-EFE
Predsednik SAD Donald Tramp

Američki predsednik Donald Tramp je u sredu održao konferencijski telefonski razgovor sa verskim liderima na teritoriji SAD, uoči hrišćanskog Vaskrsa i jevrejske Pashe, po pitanju reagovanja na Covid-⁠19. Sa Trampom su tom prilikom razgovarali i episkopi Srpske pravoslavne crkve: zapadnoamerički Maksim i istočnoamerički Irinej, prenosi portal Sabornik.net.

Razgovoru je prisustvovao veliki broj verskih službenika a po pitanju nacionalnog reagovanja u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Usled virusne zaraze, bogoslužbena mesta su zatvorena za službe zbog mera fizičke udaljenosti. Pošto se približava Vaskrs, mnoge crkve i kongregacije se pripremaju da svoje
službe prenose uživo, putem televizijskih kanala i društvenih mreža.

Predsednik Tramp je razgovarao sa provajderima telekomunikacionih mreža kako bi se obezbedio pouzdani internet protok usled povećanog korišćenja interneta. Tramp je takođe
obećao i finansijsku podršku američke administracije verskim zajednicama s obzirom na njihov neprofitni status.

“Približavaju nam se Veliki petak i Vaskrs, Hristovo stradanje i Vaskrsenje… a jevrejski narod proslavlja izbavljenje iz ropstva koje im je Gospod doneo. Tužno je što u nedelju nećemo moći da budemo zajedno – poručio je na samom početku razgovora predsednik Tramp.

“Iako smo fizički odvojeni, mi ovo vreme možemo da iskoristimo za molitvu, refleksiju, čitanje Svetog pisma i uzrastanje u našem ličnom odnosu sa Bogom. Hvala vam što vodite vaše zajednice, ovo je vreme za veru u Boga u životima svakog od nas – istakao je Tramp.

Tramp je verskim liderima rekao da je pred Amerikancima “velika godina”, da će SAD pobediti koronavirus “vrlo skoro” i da će se Sjedinjene Američke Države vratiti u “normalno stanje”. On se zahvalio svim verskim zajednicama na podršci i veri koju pružaju u ovoj borbi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here