pixabay.com

Izuzetno sam srećan zbog “gneva” ruskih vlasti koji je nastao zbog moje podrške vlasti u Ukrajini, izjavio je američki senator Lindzi Grejem, za kojim je izdata poternica u Rusiji.

“Shvatanje o tome da je moja privrženost Ukrajini izazvala gnev Putinovog režima mi donosi veliku radost”, napisao je on na Tviteru.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ranije komentarisao reči Grejema o smrti Rusa nazvavši velikom sramotom za zemlju da ima takvog senatora. Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je predložila američkom senatoru da objasni šta je zapravo mislio kada je izjavio da SAD “nikada nisu tako uspešno potrošile novac”.

Američki senator Lindzi Grejem je tokom sastanka s predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim u petak, 26. maja, izjavio da Amerika nikada nije trošila novac tako uspešno kao sada, jer Rusi “umiru”.

Agencija “Rojters” objavila je nakon toga da je kabinet Zelenskog montirao snimak sa Grejemom, izvukavši iz konteksta njegove reči o smrti Rusa i “dobro potrošenom novcu”, stvarajući utisak da su one bile izrečene u nizu.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije objavilo je poternicu za američkim senatorom zbog rusofobičnih izjava koje je dao tokom sastanka sa Zelenskim, a Istražni komitet pokrenuo je krivični postupak protiv Grejema, prenosi Sputnjik.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here