pixabay.com
Foto: Ilustracija

Američka vojska izvela po nalogu predsednika Džoa Bajdena vazdušne udare u istočnoj Siriji na objekte za koje Pentagon kaže da pripadaju proiranskoj miliciji.

Vazdušni udar predstavlja odgovor na raketni napad na američke mete u Iraku i bio je ograničenih razmera, moguće da ne bi došlo do eskalacije, prenosi Rojters. Sirijska opservatorija z aljudska prava saopštila je da je u tim napadima ubijeno 17 proiranskih boraca.

– U napadima su uništena tri kamiona municije (…) Mnogo je poginulih – rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

– Po nalogu predsednika Bajdena, američka vojska ranije večeras izvela je vazdušne napade na infrastrukturu koju koriste militantne grupe uz podršku Irana u istočnoj Siriji – rekao je portparol Pentagona Džon Kirbi.

On je naveio da će Bajden delovati u cilju zaštite američkih i koalicionih vojnika.

– U isto vreme delovali smo na određen način sa ciljem da dođe do deeskalacije ukupne situacije na istoku Sirije i u Iraku – dodao je Kirbi.

On je rekao da su u napadima uništeni mnogi objekti na graničnom kontrolom punktu koje koriste proiranske grupe kao što su Kataib Hezbolah i Kataib Sajid el Šuhada.

Inače, ovo je prva američka vojna akcija otkako je Bajden postao predsednik.

2 COMMENTS

  1. Eto to vam je Amerika u drugom planu nova demokratija se to zove brzo cemo mi pozeleti Trampa da se vrati ali i ceo zapad je takav kome mi tezimo?!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here