Tanjug/AP
Vladimir Putin i Džo Bajden

SAD će na današnjem sastanku bilateralnog dijaloga o strateškoj stabilnosti sa Rusijom saslušati stavove Rusije i izneti svoje.

Ipak, isktaknuto je da SAD neće razgovarati o bezbednosti Evrope bez svojih saveznika i partnera.

To je danas na Tviteru objavila zamenica državnog sekretara SAD Vendi Šerman uz fotografiju početka susreta sa zamenikom šefa ruske diplomatije Sergejom Rjabkovom.

Rjabkov je ranije danas rekao da je stav Moskve nepokolebljiv i da neće praviti nikakve ustupke pod pritiskom a da SAD moraju da budu spremne na kompromise, prenela je ruska agencija TASS.

Rusko-američke razgovore o bezbednosnim garancijama je predložila Moskva koja je ranije Vašingtonu i NATO predala nacrte bezbednosnih dokumenata u kojima se zahteva da Alijansa ne primi u članstvo Ukrajinu i druge zemlje koje su nekada bile deo SSSR kao i da odustane od razmeštanja snaga i vojne opreme u centralnoj i istočnoj Evropi.

Portparol Bele kuće rekao je uoči Nove godine za Frans pres da će Vašington i Moskva 10. januara razgovarati o tenzijama zbog Ukrajine i pitanja kontrole nuklearnog naoružanja, posle čega bi 12. januara trebalo da usledi sastanak Rusija – NATO a potom 13. januara Rusije i OEBS-a.

1 COMMENT

  1. RUSI TREBA DA SE PAZE DA NE NALJUTE MONTENEGRO JER ONI SU VEOMA MOCNA NATO DRZAVA NISAM ZIV ZA NJIH SAMO DA MILO NE KRENE…..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here