commons.wikimedia/Igor Dvurekov
Ruski helikopter (Foto: Ilustracija)

Amerika bi mogla da uvede sankcije Meksiku u slučaju da vlasti te zemlj kupe ruske vojne helikoptere, objavio je meksički portal „SDP Notisijas“, koji se poziva na izjavu portparola američkog Stejt departmenta Uga Rodrigeza.

Rodrigez je u Kongresu potvrdio da mogući ugovor o isporuci može da isprovocira sankcije u skladu sa KAATSA (zakon „Suprotstavljanje američkim neprijateljima preko sankcija“).

Prema rečima američkog diplomate, meksička strana je upoznata sa tim stavom.

– Pretpostavljam da je to urađeno preko ambasade – istakao je Rodrigez.

Prošle nedelje je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nakon pregovora sa svojim meksičkim kolegom Marselom Luisom Ebrardom izjavio da Meksiko razmatra predlog Moskve o novoj isporuci vojnih helikoptera.

Tokom posete, ministar spoljnih poslova Rusije Lavrov je naglasio da je Meksiku svojevremeno bilo isporučeno oko 50 helikoptera Mi-8 i Mi-17.

1 COMMENT

  1. Ovi Amerikanci su previše bolesni.Samo oni mogu prodavati oružje , naftu, gas…Svako ko se usudi kupiti kod nekog drugog odmah slede sankcije pa i oružana intervencija. Nije ni čudo da su precizni statističari izračunali da su SAD do sada vodili 220 ratova od Drugog svetskog rata lokalnog ili regionalnog karaktera, svrgavali legalne vlade, izazivali građanske ratove širom sveta. Posle bombardovanja OS uranijumom postali su genocidna i teroristička država.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here