Amerika sprema sankcije protiv Putina!

2
EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN
Vladimir Putin

Američki senatori demokrate predstaviće novi paket sankcija protiv Rusije i ruskog predsednika Vladimira Putina lično, a mogu stupiti na snagu u slučaju eskalacije oko Ukrajine, piše list „Vašington post“, pozivajući se na odgovarajuća dokumenta.

– Demokratski senatori u sredu će obelodaniti novi paket sankcija… ako ruski predsednik Vladimir Putin izvrši invaziju na Ukrajinu – piše list.

Na čelu inicijative je šef komiteta za međunarodne poslove u američkom Senatu Robert Menendez.

Kako se navodi, sankcije koje demokrate predlažu da se uvedu protiv Rusije mogu obuhvatiti visoke vojne zvaničnike i vladine službenike, uključujući ruskog predsednika Putina, a takođe bi ciljale ključne banke i sistem SVIFT. Takođe se apeluje da se razmotre „sve raspoložive i odgovarajuće mere“ za suprotstavljanje pokretanju gasovoda „Severni tok 2“, precizirano je u članku.

Bela kuća podržava nacrt zakona o sankcijama protiv Rusije koje predlažu demokrate, piše američki list, pozivajući se na predstavnika Saveta za nacionalnu bezbednost SAD.
Podsetimo, ukrajinske vlasti, ali i brojni zapadni političari, u poslednje vreme često spominju mogućnost ruske ofanzive na Ukrajinu iako Moskva kategorički odbacuje sve optužbe tvrdeći da Rusija ne namerava nikoga da napadne.

2 COMMENTS

  1. Дакле Американци су дефинитивно полудели. Лудило настаје оног тренутка када је Руски цар Владимур Владимирович ПУТИН америчким хоштаплерима дао до знања да је прошло време малтретирања света од стране болесних амера

  2. Mac mac mac, povika mis macki, nece oni medveda da diraju, guraju druge da ginu za njihove interese pod izmisljenim okupacijama, i vrapci znaju da lazu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here