Američki MMA borac Derik Luis pobedio je Ilira Latifija na UFC 247 jednoglasnom odlukom sudija 29-28 u tri runde.

Albanac koji se bori pod švedskom zastavom i koji u svojoj karijeri ima skor od 14 pobeda i 7 poraza nije izdržao pritisak nekadašnjeg izazivača za titulu u teškoj kategoriji koji se u oktagon vratio posle više od dva meseca.

Luis je u poslednjih nekoliko borbi upisao tri pobede i tri poraza, a do sada ima skor od 22 pobede i 7 izgubljenih mečeva.

Latifi je u MMA tek debitovao u teškoj kategoriji i tokom celog meča pokušavao je da borbu prebaci na parter. Ali, Derik se odbranio i u jednom trenutku je u skoku, levim kolenom snažno udario Latifija.

U nastavku meča, Latifi je pribio Luisa uz ogradu i pokušavao da ga otvori udarcima u bok, da bi u jednom momentu uspeo da obori rivala na pod.

Do kraja viđena je velika borba u kojoj su protivnici razmenjivali udarce, delovalo je da je Latifi u jednom momentu i bolji protivnik, ali je na kraju kao pobednik izašao Amerikanac.

 

 

1 COMMENT

  1. Nemojte dezinformisati javnost pod uticajem mržnje prema albancu. Zar tako izveštava jedan sportski komentator? Oni koji su videli meč znaju da je Latifi bio bolji. On je tri puta srušio u pod amerikanca. Čak je i zvanični komentator Dominik Kruz, posle meča izjavio: “posle tri takedown-a, ovo je smešna i čudna odluka sudija…”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here