Youtube
Frenk Kaminski

Igor Kokoškov, novi selektor Srbije, u razgovoru za Koš magazin rekao je da razmišlja da u nacionalni tim pozove NBA asa Frenka Kaminskog.

– Centar Finiks Sansa, Frenk Kaminski, potencijalni je srpski reprezentativac – poručio je novi selektor Igor Kokoškov.

Kaminski iako je Amerikanac ima srpske korene, njegov deda po majci je poreklom Srbin, a još je ranije bilo reči o Frenkovom dolasku u srpski nacionalni tim, međutim to se nije dogodilo.

– Znam da Kaminski ima delom i srpske korene, pretpostavljam sa majčine strane. Ako govorimo o tom širem spisku, svako ko ima takav potencijal ima pravo i da bude uzet u obzir. Kaminski je NBA igrač, razmatraćemo, videćemo, on je “stretch 5”, ima dobru sezonu, Finiks Sans igraju dobro… – rekao je Kokoškov.

Frenk Kaminski je na univerzitetu Viskonsin u dresu Bedžersa imao impresivne partije sa kojima je igrao čak dva NCAA finala. On je u ligu došao 2015. godine kao 9. pik na NBA draftu kada su ga izabrali Šarlot Hornetsi.

Zanimljivo, Kaminski je u srednjoj školi igrao na turnirima koje je organizovala srpska federacija u Čikagu i tada je nosio dres “Serbian Eagles AC” ekipe (Srpski Orlovi).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here