pixabay.com
Foto: Ilustracija

SAD pripremile su rezervna sredstva za pomoć Ukrajini u slučaju eventualne eskalacije na granici sa Rusijom, izjavila je portparol Bele kuće Džen Psaki.

Ona je rekla da je ideja da su SAD uskratile pomoć Ukrajini “apsurdna”.

– Samo prošle nedelje, uoči američko-ruskog samita, obezbedili smo paket bezbednosne pomoći u iznosu od 150 miliona dolara, ukljucujući pomoć letalnog karaktera. Sada smo obezbedili celu sumu koju je Kongres opredelio za pomoć Ukrajini – rekla je Psaki, prenosi Tas s.

Istakla je da je američka administracija pripremila i rezervna sredstva za slučaj, kako je navela “dalje ruske invazije na Ukrajinu”.

– Kao što je predsednik Bajden direktno rekao ruskom kolegi Putinu, nastavićemo nedvosmislenu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine – istakla je Psaki.

Na sastanku Bajdena i Putina u Ženevi pomenuto je kretanje ruske vojske u blizini granice sa Ukrajinom, ali nisu iznete bilo kakve optužbe.

Američki portal Politiko javio je ranije da je Bela kuća privremeno obustavila paket vojne pomoći Ukrajini, koji uključuje smrtonosno oružje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here