Amerikanci rešavaju krizu uzimajući pare Ukrajini

0

Džo Bajden: On vodi politiku, a sin biznis
 

Predstavnik Leve stranke Nemačke Sevim Dagdelen smatra da je to šamar za sve one koji se bave rešavanjem krize u Ukrajini.

 

"Burismu" mnogi smatraju najvećom privatnom petrohemijskom kompanijom u Ukrajini, koja poseduje nekoliko preduzeća za eksploataciju. Holding vrši razradu nalazišta u Dnjepropetrovskoj, Donjeckoj i Harkovskoj oblasti, kao i u Karpatskom i Azovo-Kubanskom basenu. Ove godine kompanija obećava da će uvećati eksploataciju gasa za 35 do 40 odsto odjednom.

 

Bela kuća i Stejt department SAD-a ograđuju se od postupaka porodice Bajden. Tvrde da je "uspešni pravnik" Robert Hanter Bajden dobio imenovanje "bez očeve protekcije".

 

Predsednik SAD Barak Obama svojevremeno je gradio svoju kampanju na optužbama na račun republikanca Džordža Buša tvrdeći da je njegova spoljna politika diktirana "željom za naftom i gasom", a kao primeer je navodio rat u Iraku.

 

Na samom početku vojne kampanje Amerike protiv Sadama Huseina, kada Bagdad još nije bio zauzet, ćerka drugog američkog potredsednika Dika Čejnija – Meri, pripremala je ugovore za eksploataciju nafte na teritoriji Iraka.

 

Istorija se ponavlja. Nafta i gas ponovo postaju glavni cilj američke administracije i u Ukrajini, mada se to i predstavlja kao "borba za demokratiju", navode mediji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here