Tanjug/AP
Hašim Tači i Aleksandar Vučić (Foto: Arhiva)

Nајпознатији амерички лист Njujork tajms на Твитеру објавио да је састанак у Вашингтону отказан јер је лидер Србије оптужен за ратне злочине.

Свакоме се догоди да погреши, али изгледа да угледни Њујорк тајмс не исправља грешку претерано брзо чак ни када им на њу укажу стотине читалаца.

Најављујући на Твитеру текст о отказивању састанка Београда и Приштине у Вашингтону Њујорк тајмс је написао да је до отказивања дошло јер је „лидер Србије оптужен за ратне злочине”, иако у поднаслову испод пратеће слике у истоветној реченици пише да се ради о „лидеру Косова”.

Најава је изазвала много коментара у којима се већином скреће пажња да се ради о нетачном наводу, али навод није промењен ни неколико сати касније.

(Исправка је, ипак, унесена после десетак сати.)

Иначе, сам текст о отказивању састанка изазвао је реакцију главног америчког преговарача Ричарда Гренела који је на Твитеру написао да је у њему пуно грешака што и не чуди јер аутор с њим није ни разговарао.

Гренел је у свом твиту написао да брзо решење (победа) косовског питања није био амерички приоритет иако се тај наратив стално понавља у медијима, без доказа.

Аутор текста Патрик Кингсли одговорио му је да је од фебруара једанаест пута покушао од њега да добије изјаву на разне теме, али да му је Гренел увек био недоступан.

Гренел је то потврдио рекавши да је одбио комуникацију због Кингслијеве пристрасности која по Гренелу узрокује текстове са толико грешака.

 

7 COMMENTS

  1. I sad šta sada Hoti je otkazao sastanak Vašingtonu, za Ameriku je to opravdano. To bože i za Hašim Tačija. Za našeg Predsednika ili Premijera Srbije ne bih bilo opravdavanja. Znači da nas i naše srpske Diplomate i političare američki Parlament ne smatra ni za lulu duvana što se kaže. Ili je to namerno napravljeno još u napred da se podceniod EU i SAD celo srpsko rukovodstvo političara i diplomata? Stvarno neznam šta se dešava. Juče se Aleksandar Vučić satao sa Predsednicom EU Von De Lajen, i upravo u Tom trenutku Presedavajući za KIM Gospodin Grenel dao je crveni karton Vučiću da ne dolazi u Vašington ostaje za drugi put takva je Grenelova izjava bila. Sada neznamo šta i koji je odgovor našeg Predsednika Srbije i naših diplomata?

  2. Нису се они обрукали.
    Они су урадили баш како су хтели.
    Када вест прође – прошла је.
    Док дође деманти – већ се створио стереотип.
    Познато је да је Њујорк Тајмс гласило дубоке државе.

  3. Nije se on obrukao ! Naslov je ” SRBIN RATNI ZLOCINAC” !
    Prosecni amer to procita i kazze : pa da, ko bi drugi, prokleti zlocinacki srbi
    dalje ne cita…
    Srbi bre, slabo…
    pozdrav s juga

  4. alo nisu to oni pogresili oni su to namjerno napisali jer to im je zelja
    sad vucic treba da ih tuzi i da trazi ostetu od nekoliko miliona
    samo tako njihovo divlje razmisljanje moze se dovesti u red

    • Tako je!!!!
      Bravo.
      Od demanta nema ništa. Treba ih tužiti zbog načunjene štete, ličnog i ugleda države!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here