Foto: MN Press
Novak Đoković

U emisiji “Match Points” koju vodi Džoš Kohen, novinar “Njujork Tajmsa” Ben Rotenberg zagovarao je ideju da se format najvećih teniskih turnira promeni, makar za ovu sezonu, kako bi se olakšalo teniserima da pobede Đokovića!

Naime, on smatra kako bi umesto pet setova trebalo da se igra samo tri, kao na manjim turnirima i kako bi to bila odlična prilika za slabije tenisere da naprave dobar rezultat i prekinu niz nepobedivosti ”velike trojke”

– Mislim da je to sjajna ideja da za 2020. godinu! Možemo da preispitamo tu odluku u budućnost. Mislim da je sad najgore vreme da se igraju mečevi sa pet setova. Postoje nekoliko razloga: Nisu na vrhuncu fizičke i mentalne spreme, igrači su bili u karantinu, nezgodno vreme da se ponovo krene sa turom – smatra Rotenberg.

Ističe da će teniska sezona da trpi zbog ovakvog rasporeda:

– Uzmite u obzir i raspored ATP-a. Biće napeto na turnirima, da budeš u balonu i da se testiraš sve vreme! Oni će da igraju i Masterse nedelju dana pre Grend slemova! Fizički, previše je da tražite od tih momaka. To potkopava turnire kao što su Rim i Sinsinati! Nemojte da ih naterate da igraju u pet setova, nedeljom za nedeljom! – ističe novinar “Njujork Tajmsa”.

Rotenberg je potom javno priznao kako naijskrenije ne želi da vidi Đokovića kao pobednika:

– Ja sam za sve što će uzdrmati tenis u direkciju da dobijemo nove šampione, to stavlja Novaka Đokovića i ostale članove “velike trojke” pod rafal! Nije nefer prema Đokoviću, samo mu otežava stvari! – zaključio je Rotenberg!

4 COMMENTS

  1. Možete samo da ga mrzite
    ali Đoković je u istoriji i nadam se da će još sa 4-5 grenslemova da nam ulepša godine posle korone.

  2. Još bi bilo bolje, da naprave pravilo, da bolji moraju da osvoje tri seta,da bi pobedili, a slabijima da bude dosta jedan ili dva!

  3. *** ma da li je moguce da jedan novinar uredjuje I pravi planove za us open kako ce se igrati I koliko seta, pa I od tenisera kome ce biti lakse……da li je taj novinar direktor turnira I glavni covek ATP-a….od kada se novinar bavi uslovima ugranja tenisa uopste…..on moze da mrzi Novaka koliko hoce, a igranje u tri seta bilo bi najbolji pogodak za Novaka, jer ce imati vise vremena za odmor….dzabe to je novinarcicu da uredjujes pravila tenisa, jer sve ovo ide u prilog Noletu….bolje uzmi olovku I pisi za novine piskaralo….ne ide ti tenis od ruke…..???!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here