Amerikanci zadovoljni gej paradom u CG

0

Orilo se u Podgorici: "Oj svijetla majska Zoro, LGBT Crna Goro"
 

Podgorička nevladina organizacija Crnogorska kulturna mreža (CKM), međutim, kritikovala je vladu zbog, kako je ocenjeno, velike podrške paradi. Ta organizacija je od ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića zatražila da saopšti koliko je jučerasnja parade koštala državu.

U saopštenju CKM je ocenjeno da Vlada treba da se više posveti unapređivanju nacionalnog identiteta Crnogoraca i Crne Gore nego ovakvim događajima koji, prema njihovoj oceni, štete ugledu države.

Vladi je poručeno da ne treba da prihvata sve što doalzi iz Evropske unije, a CKM navodi da dobija mnogo manju finansijsku i svaku drugu podršku na realizaciji njenih aktivnosti u pravcu jačanja državnog i nacionalnog identiteta Crne Gore nego što je dobila pomenuta parada.

Američka ambasada, pak saopštila je da uspeh i mirni karakter Povorke ponosa u Podgorici pokazuje da raste broj građana u Crnoj Gori koji su posvećeni ljudskim pravima i slobodama. Amabasada je čestitala organizatorima i učesnicima Parade ponosa i posebno pohvalila ulogu crnogorske policije koja je, kako je ocenjeno, pokazala profesionalizam u prevenciji nasilja.

U paradi pripadnika i pristalica LGBT zajednice u Podgorici učestvovalo je oko sto osoba. Povorka je protekla bez ijednog incidenta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here