Amerikancima tri zlatne medalje

0

Na drugoj poziciji su takmičari Nemačke koji su do sada osvojili tri zlatne, četiri srebrne i tri bronzane medalje, dok je na trećem mestu selekcija Južne Koreje sa ukupno pet olimpijskih odličja – tri zlatna i dva bronzana.

Amerikanka Lindzi Von osvojila je svoje prvo olimpijsko zlato u spustu, ujedno i prvo za SAD u toj disciplini u istoriji Olimpijskih igara, naglasivši posle trke da je ova pobeda "jedan od najboljih trenutaka" u njenom životu. 

 

Drugoplasirana u spustu bila je njena sunarodnica Julija Mankuso, dok je na trećoj poziciji takmičenje okončala Austrijanka Elizabet Gergl.

Druga dva zlatna odličja za SAD su danas osvojili Šejni Dejvis u brzom klizanju na 1.000 metara i Šon Vajt u snoubordu.

 

Dejvis je ponovio rezulatat sa Igara u Torinu, ostavivši iza sebe Tae Burna Moa iz Južne Koreje i američkog predstavnika Čada Kendrika, dok je Vajt bio uspešniji od Finca Petua Piroinena i svog sunarodnika Skota Laga.

 

Norvežanka Marit Bjorgen je svojoj riznici medalja dodala olimpijsko zlato iz Vankuvera u skijaškom trčanju, prošavši kroz cij ispred poljske takmičarke Justine Kovalčik i Slovenke Petre Majdič. U konkurenciji muškaraca trijumfovao je Rus Nikita Krijukov, ispred zemljaka Aleksandera Panžinskog i Petera Northuga iz Norveske.

U odbrani titule olimpijske prvakinje u brzom klizanju na 500 metara bila je uspešna i Kineskinja Meng Vang – brža od Kanađanke Marijen Sent Gele i Italijanke Arijane Fonten, kao i braća Volfgang i Andreas Linger koji su u sankanju ponovili uspeh sa Igara u Torinu 2006.

 

Na listu osvajača medalja posle pet takmičarskih dana na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru, koje traju do 28. februara, upisale su se 23 zemlje.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here