Amerikanka ponosna što nosi dres Srbije: “Uvek sam bila navijač i divila se kako igrate pametno”

0
Foto: fiba.com
Ivon Anderson

Košarkašice Srbije imaju novu strankinju u timu. Posle Danijel Pejdž koja je sa Srbijom osvojila EP 2015 i bronzu na OI 2016. novo ime u našem timu je 30-godišnja Amerikanka Ivon Anderson, plejmejker italijanske Venecije.

Inače, košarkašice u “balonu” u Istanbulu, igraju dve kvalifikacione utakmice za EP 2021. Prva prepreka sa Litvanijom je prevaziđena uspešno, dok se u drugom meču naša selekcija sastaje sa Turskom.

– Veoma sam uzbuđena i počastvovana što sam postala deo ovog tima i države. Fokusirane smo na pripreme. Očekujemo poteškoće, jer ćemo igrati protiv timova koji imaju sjajne igračice. Mi se spremamo i stvaramo dobru hemiju. Izaći ćemo na teren, igrati čvrsto i predstavljati državu najbolje što znamo. Igrala sam za Marinu u Galatasaraju pre četiri godine. Izuzetno je cenim – rekla je Anderson i dodala:

– Mislim da je jedna od najboljih, ako ne i najbolji trener u Evropi. Kada mi je ponudila priliku da budem deo reprezentacije Srbije, nisam razmišljala ni trenutka. Moj posao je samo da dodam moje kvalitete na ono što je ona već izgradila da bismo ostvarili ciljeve, osvajale medalje i bile uspešne – rekla je Anderson.

Anderson ističe da je izuzetno ponosna što je postala član reprezentacije Srbije.

– Košarkaška kultura u Srbiji je jedina na svetu koja može da se uporedi sa onom američkom. To dovoljno govori koliko cenim srpsku košarku.

– Pratila sam stalno na velikim takmičenjima, uvek sam bila navijač i divila sam se koliko pametno igraju srpski timovi i koliko uvek daju maksimum. Nikada ne smete da potcenite Srbiju. Uvek će predstavljati ogroman izazov svakom protivniku i uvek od Srbije očekujem da će pobediti.

– To sam i ja naučila da cenim, da uvek guram sebe napred i radim naporno kako bih konstantno napredovala i poporavljala se, čak i u mojim godinama -rekla je Anderson.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here