Tanjug
Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da za sada neće biti novih mera protiv korona virusa i da je najvažnije da se poštuju mere koje su sada na snazi, a da se novi sastanak Kriznog štaba očekuje naredne sedmice.

Ona je u Kragujevcu na pitanje novinara da li će primena kovid propusnica biti pooštrena, precizirala da najpre treba da se implementiraju postojeće mere i da građani znaju da treba da ih poštuju.

“Pojačan je inspekcijski nadzor, ali treba svi da znamo da je vakcinacija ono što je odgovor na pandemiju a ne samo mere”, poručila je Brnabićeva i dodala da polako raste broj vakcinisanih, da smo sada prešli 55 odsto i da je to najvažnije.

“Šta će biti dalje sa merama videćemo, ja čekam preporuke medicinskog dela Kriznog štaba, oni čitave ove nedelje imaju sastanke, ali u ovom trenutku je najvažnije da se poštuju ove mere koje imamo, da bismo mogli da pričamo o nečemu drugom jer ako se ne poštuju onda zaista ne treba da razgovaramo o bilo čemu dalje”, ukazala je Brnabićeva.

Rekla je i da će kao i do sada slušati medicinski deo Kriznog štaba.

“Da, kao i uvek što sam ih do sada saslušala, ali opet kažem, Krizni štab se bavi merama koje se donose u jednom trouglu koji čine zdravstvo, ekonomija i mentalno zdravlje nacije.

Tako da se uvek trudimo da u ovoj izuzetno kompleksnoj situaciji mi nađemo najbolji odgovor za sve građane“, rekla je premijerka i dodala da će se sledeće nedelje znati ima li nekih novih mera.
Što se tiče nastave u školama ona je istakla da Institut „Batut“ redovno održava sastanke sa medicinskim delom Kriznog štaba i Ministarstvom prosvete, kao i da će sutra imati još jedan sastanak i onda će Kriznom štabu dati svoju preporuku.

“Ono što je važno, ukoliko se donese odluka da škole idu na onlajn nastavu, nemojte onda da bude: a šta će da rade roditelji i zašto deca idu na onlajn nastavu? Nemojte da uvek bude ono suprotno. Hajde da budemo malo iskreni jedni prema drugima jer ovo nije politika”, napomenula je Brnabićeva.

Ona je istakla da će se doneti najbolja moguća odluka i najbezbednija za decu.

“Ono što je važno jeste da deca od prvog do četvrtog razreda nastave da idu u školu; videćemo, postoji mogućnost i da malo pomerimo raspust, ali za sve to čekamo konačnu preporuku “Batuta” i medicinskog dela Kriznog štaba, pa ćemo doneti odluku“, istakla je premijerka, preneo je Tanjug.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here