Youtube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal
Konstrakta

Pevačica Ana Đurić Konstrakta je postala megapopularna preko noći, a mnogi se pitaju ko je, zapravo, pevačica koja će nas predstavljati na takmičenju za pesmu Evrovizije u Torinu. Njena pesma pod nazivom “In corpore sano” (U zdravom duhu, na latinskom) pobedila je zahvaljujući glasovima žirija i publike. Misteriozna crnka je konceptualnim nastupom, neobičnom i pre svega iskrenom numerom privukla pažnju javnosti, a njena poruka “Umetnica mora biti zdrava”, već je postala viralna, i to ne samo u Srbiji.

Rođena je 1978. u Beogradu. U rodnom gradu je završila osnovnu, srednju školu, te stekla zvanje diplomirani inženjer arhitekture. Misteriju imena po kome je postala prepoznatljiva otkrila je medijima. Naime, priznala je da je jedno vreme često brojala slogove i stihove, te pravila tj. konstruisala nove reči što joj je bilo zanimljivo. U to vreme je slušala istoriju umetnosti kod profesora Šuvakovića, te se na predavanjima mnogo govorilo o konstruktima. Zbog toga je na sve oko sebe gledala kao na konstrukte i tako došla do pseudonima Konstrakta. U braku je takođe sa arhitektom Milanom Đurićem, s kojim ima dvoje dece Lenu i Nikolu, koji su na pragu tinejdžerskog doba. Živi kao sav normalan svet. Ustaje u sedam sati, spremi decu, doručak, opere sudove, sredi kuću, ali nalazi vremena i za muziku, za koju kaže da joj je prava terapija i vrhunska zabava. Pored svega toga ona je i upravnica stambene zajednice. Ističe da joj je porodica velika podrška u svemu. Otkako je izvela svoj performans i otpevala pesmu privukla je veliku pažnju kako domaće publike, tako i inostrane. Jedna od najpopularnijih holivudskih glumica i pevačica Zendeja na svom Instagram profilu podelila je Geniusovu top listu najslušanijih pesama, a Konstrakta, sa pesmom “In corpore sano” nalazi se na šestom mestu, dok je Zendeja prva. Konstraktina pesma obara rekorde slušanosti i u drugim evropskim zemljama. “In corpore sano” je prva u trendingu i u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, ali i u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, dok se na vrhu liste nalazi i u Švajcarskoj, Austriji, Norveškoj, Rusiji i drugim zemljama. Godinama je bila i član benda Zemlja gruva, koji je osnovan 2007. Društvene mreže su pokazatelj da Ana i njena porodica ne vole preterano da se eksponiraju u javnosti i da svoj privatan život čuvaju iza četiri zida. Muž i ona su procenili da im se trenutno više isplati da Ana brine o deci i kući nego da se bavi poslom za koji se pripremala na studijama.

“Domaćica sam, jesam kod kuće, ako to znači da sam tradicionalan tip, onda jesam i volim da budem kod kuće i uz porodicu, prija mi”, izjavila je.

Na pitanje da li se od muzike može živeti u Srbiji, pre par godina je odgovorila da je moguće, mada zarada nije baš srazmerna uloženom radu. Nema zdravstvenu knjižicu, kao što pominje i u pobedničkoj pesmi za Evroviziju. Kako je rekla novinarima posle izbora, za nastup u Torinu uplatiće privatno zdravstveno osiguranje.