Nekadašnja prva igračica sveta i šampionka Rolan Garosa iz 2008. godine, Ana Ivanović, prokomentarisala je dešavanja kada je reč o damama na ovogodišnjem Australijan openu. 

Ona je za “Stats performs news” govorila i o Sereni Vilijams koja u Melburnu pokušava da dođe do 24. grend slem titule i izjednači rekord Margaret Kort i koja se u narednom kolu sastaje sa srpskom teniserkom Ninom Stojanović.

– Ona je ikona sporta, veoma snažna igračica. Sećam se, kada sam igrala sa njom, to je bilo zastrašujuće, jer je njen servis veoma, veoma snažan. Njeni udarci, uopšte su veoma jaki. I onda imate osećaj da morate da je napadnete i da idete napred, u suprotnom nećete imati šansu da je pobedite. Vrlo je inspirativno igrati protiv nje, protiv nekog ko je postigao tako mnogo u ženskom sportu. Ona je deo istorije, definitivno – kaže Ana.

Ana smatra da Serena do kraja karijere može da stigne i prestigne Margaret Kort.

– Posle toliko osvojenih grend slemova, ona i dalje ima to nešto posebno u sebi, čak iako je stigla do mnogih finala proteklih godina u kojima nije pobedila. Dokazala je da može da pobeđuje, da bude deo grend slemova. Mislim da ona jako želi da ide dalje sa tim rekordom. To joj je nekako teže da nosi u sebi nego da prosto uzme titulu. Mentalna borba. Ipak, sigurna sam da to može, zato je i dalje tu i toliko se trudi da ostane na vrhu igre posle toliko godina u tenisu – zaključila je Ivanovićeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here