Ana, Jelena, Janko i Novak na terenu AO

0

Jankovićeva, osmi nosilac u ženskom singlu, igraće sa 101. teniserkom sveta Monikom Nikulesku iz Rumunije prvi meč na "Margaret Court" areni. Taj meč trebalo je da se odigra rano jutros, ali kiša nije dozvolila ni njegov početak. Srpska predstavnica je sa Rumunkom do sada igrala dva meča i oba je završila kao pobednica – 2008. godine na Rolan Garosu i 2009. u Dubaiju.

Meč prvog kola u isto vreme će na terenu broj dva igrati i 20. nosilac Ana Ivanović, koja će za protivnicu imati Šenaj Peri iz SAD, 107. igračicu na WTA rang listi. Ivanovićeva je 25-godišnju Amerikanku, koja je do glavnog žreba u Melburnu došla preko kvalifikacija, savladala u sva tri dosadašnja duela od kojih je poslednji igran 2007. godine.

 

Janko Tipsarević, 36. teniser sveta, igraće treći meč na terenu broj 18 protiv 17-godišnjeg Amerikanca Rajana Harisa, koji je trenutno na 341. mestu ATP liste, a u Melburnu se takmiči zahvaljujući specijalnom pozivu organizatora.

 

Poslednji bi trebalo da na betonsku podlogu Melburna kroči najbolji srpski teniser Novak Đoković, treći nosilac i šampion Australijen opena iz 2008. godine. Đoković će sa 74. teniserom sveta Danijelom Himeno Traverom igrati četvrti meč na "Haysons" areni na kojoj program, kao i na svim ostalim terenima, počinje u jedan sat posle ponoći po srednjo-evropskom vremenu.

 

Prvi reket Srbije će imati priliku da se Špancu revanšira za poraz na jedinom dosadašnjem susretu, koji je, međutim, igran još 2006. godine u Barseloni, kada je Đoković tek bio u usponu.

 

Podsetimo, uvodnog dana takmičenja na prvom Grend slemu sezone Srbiju je predstavljao samo Viktor Troicki čiji je meč sa 94. teniserom sveta Nikolasom Lapentijem iz Ekvadora u više navrata prekinut zbog kiše. Troicki, 29. nosilac u muškom singlu, u trenutku prekida vodio je 2:1 (4:6, 6:3, 6:1) i 5:3 u četvrtom setu.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here