EPA/Georgi Licovski
Premijer Albanije Edi Rama

Sa Kosova i Metohije i dalje stižu kritike albanskog premijera Edija Rame zbog podržavanja ideje „mini Šengena“, pa je tako analitičar Kim Mehmeti čak ocenio da je Rama, zbog „jačanja albansko-srpskog bratstva“, spreman da se odrekne i priznanja nezavisnosti Kosova, kao što su to učinile i neke druge države posle lobiranja Beograda.

Kako navodi prištinski portal Insajderi, Mehmeti je oceno da je projekat „mini balkanskog Šengena” štetan za nacionalne interese Albanaca. Prema njegovom mišljenju, takva politika ne pomaže Albancima u Preševu, Albancima na Kosovu, niti Albancima u Makedoniji, prenosi Kosovo onlajn.

Reagujući na izjavu Edija Rame, koji je postavio pitanje – kako da se ukine granica Kosova sa Albanijom ako se Srbija tome protivi, Mehmeti je rekao da se Srbija svemu protivi, i nezavisnosti Kosova.

– Odustanimo i od nezavisnosti Kosova. Ispunimo im želju. Kako se stvari odvijaju, uopšte me ne bi čudilo ako bi premijer Albanije jednog dana zarad poboljšanja odnosa i jačanja srpsko-albansko bratstva, ne daj Bože, predložio ukidanje priznanja Kosova – zaključio je Mehmeti.

2 KOMENTARA

  1. Da li to nastupaju razumnija vremena ili su uvideli da su zagrizli velik zalogaj – kojim mogu i da se uguse.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime