Tanjug/AP
Karlo Ančeloti

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti istakao je da se njegov tim nikad ne predaje, nakon što su se plasirali u polufinale Lige šampiona.

Real je golom Karima Benzeme u produžecima izbegao eliminaciju od Čelsija, sa ukupnih 5:4 u dvomeču sa sad već bivšim šampionom Evrope.

“Kraljevski” klub je umalo prokockao velikih 3:1 iz prvog meča u Londonu, jer su “plavci” poveli 3:0 na Santjago Bernabeuu. Međutim, deset minuta pre kraja meča Luka Modrić je spektakularnom asistencijom “namestio” sjajan volej rezervisti Rodrigu za gol koji je doneo produžetke.

– Mučili smo se posle 0:2, tim je pao psihološki. Kako da to objasnim? Magija ovog stadiona pomaže igračima da se nikad ne predaju, i nismo se predali. Mnogo, mnogo sam srećan što smo se plasirali u polufinale sa ovim timom, ovim klubom, mnogo smo patili. Ali što više patimo, ja sam srećniji – rekao je Ančeloti.

U produžecima je heroj postao najbolji strelac tima Benzema, koji je u prvom meču zabeležio het-trik.

“Nikad ga nisam video da se izgubio na terenu. Bila je teška situacija, ali ne mogu da zamislim da se bilo kod od nas oseti izgubljenim na Bernabeuu. Teško je objasniti, ali unutar stadiona je magija koja ti pomogne. Pomogla je (Danijelu) Karvahalu da igra štopera veoma dobro. Pomogla je celom timu da dobije dodatnu energiju i izbori polufinale”.

Real će u polufinalu LŠ igrati sa boljim iz dvomeča između Mančester sitija i Atletiko Madrida, u kojem posle prvih 90 minuta “građani” imaju 1:0.

– Mislim da smo večeras pokazali da možemo da se takmičimo do poslednjeg meča. Želim da čestitam Viljarelu, jer Viljareal je uradio nešto ogromno. Čestitam Unaju (Emeriju). Mislim da su samo retki mogli da zamisle dva španska tima u polufinalu LŠ. Dva tima su već tamo, a možemo dobiti i treći (Atletiko Madrid), ko zna? – zaključio je Ančeloti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here