EPA
Anđelina Džoli

Holivudska glumica Anđelina Džoli najavila je da će napustiti funkciju ambasadorke dobre volje Visokog komesarijata Ujedinjenih naroda za izbeglice (UNHCR).

U zajedničkoj pisanoj izjavi na veb stranici UNHCR-a objavljeno je da Džoli želi da se više bavi humanitarnom pomoći i pitanjima ljudskih prava.

U zajedničkoj pisanoj izjavi na veb stranici UNHCR-a objavljeno je da Džoli želi da se više bavi humanitarnom pomoći i pitanjima ljudskih prava.

Istaknuto je da će Džoli nastaviti da se bavi problemima izbeglica i raseljenih lica, te da će nastojati da u svojim budućim radovima dopre do što većeg broja glumaca.

Anđelina Džoli, čiji su stavovi sadržani u izjavi, izjavila je da je do sada imala privilegiju da drži brojne terenske misije pri UNHCR-u kao ambasadorka dobre volje.

„Nastaviću da dajem sve od sebe da podržim izbeglice i druge raseljene civile. Nakon 20 godina rada pod okriljem UN-a, mislim da je vreme da stupim u direktan kontakt sa izbeglicama i lokalnim organizacijama i pokušam da pronađem rešenja“, kazala je.

Ističući da je Džoli važan partner UNHCR-u, visoki komesar UN-a za izbeglice Filipo Grandi rekao je: „Zahvalni smo na njenoj decenijama služenja, posvećenosti i stvaranju promene za izbeglice. Podržavam njenu odluku da promeni svoj stav i verujem da osetljivost na izbeglice će uvek postojati u njenom srcu“.

Anđelina Džoli, koja je počela aktivnosti humanitarne pomoći u UN 2001. godine, imenovana je za ambasadorku dobre volje UNHCR 2012. godine.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here