EPA/ANTONIO LACERDA

Legenda MMA sporta penzionisao se ove nedelje, potvrdio je prvi čovek UFC organizacije Dejna Vajt, ali je Silvi ostavio otvorena vrata UFC-a

TMZ sport piše da je Vajt objasnio kako je Silva slobodan da se posveti karijeri u nekom drugom pravcu posle godina provedenih u UFC, a istakao je da je veteran izgubio osam od devet poslednjih borbi.

Uprkos tome, Anderson Silva je “zaključao” svoje mesto među UFC legendama, a još uvek je formalno pod ugovorom i posle 25 godina karijere.

Četrdeset petogodišnjak je imao ugovor za borbu 31. oktobra protiv Juraje Hola, ali prema pisanju TMZ za još jednu, koja se možda neće ni odigrati.

Kada je reč o borbi sa Holom, Silva je tu izgubio u četvrtoj rundi, ali mu i nakon toga makar zakonski ostaje prostor da nastavi da se bori.

Silva je do sada sa skorom 34-11 jedan od najvećih boraca UFC-a, a tokom karijere je pobeđivao Foresta Grifina, Vitora Belforta, Dena Hendersona, ali i Sonena, Bonara i druge ozbiljne borce.

Svojevremeno je postavio rekord od 16 uzastopnih pobeda u UFC-u od 2006. do 2013. godine, ali je prethodnih godina bilo jasno da su najbolji dani iza njega.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here