Tri dana izolacije po dolasku u Dansku uticali su da doživim tešku povredu na startu prvenstva Evrope. Poznajem svoje telo, teško je bez treninga na tako jakog rivala kao što je Norveška, izjavila je najbolja srpska rukometašica Andrea Lekić.

Gostujući u Meridianovoj emisiji “Moj ugao”, Lekićeva je u razgovoru s Milanom Boškovićem rekla da se pribojavala povrede.

– Pre takve utakmice i sa takvim nabojom, ne smem da ne treniram, da ne uđem u teretanu. Moja tetiva na taj način jako teško funkcioniše. Nisam verovala da će pući, ali imala sam strah – istakla je Lekićeva.

Prema njenim rečima, posle još jednog neuspeha. ključna stvar je kontinuitet.

– Mi smo u poslednjih nekoliko godina imali mnogo selektora, za razliku od nekih reprezentacija koje promene dva selektora za 15 godina. Teško je ostvariti kontinuitet. Mi stalno tražimo rezultat, a u stvari najpre moramo uspostaviti sistem – rekla je Andrea Lekić.

Ipak, smatra da je eliminacija u prvom krugu veliki neuspeh.

– Završiti prvenstvo na takav način i bez prolaza barem u drugi krug je nešto što se teško podnosi. S druge strane, imale smo i neke potpuno realne probleme. Nije to opravdanje, ali bile smo možda malo u nehumanim uslovima na početku. Ni u snu nisam ovo očekivala. Nikada ne bih izjavila nešto iza čega ne stojim. One utakmice koje su bile na Svetskom prvenstvu u Japanu su bile fenomenalne i pokazale su da Srbija može da igra lep rukomet – smatra Lekićeva.

Ona je ponovila da smatra kako je srpski tim, na papiru, jači od Hrvatske, koja je stigla do bronzane medalje.

– Ono što je Hrvatska uradila na ovom Evropskom prvenstvu jeste neka rukometna bajka i smatra se nemogućom misijom. Da li je pomoglo to što nije bilo pritiska – ne znam, ali im skidam kapu. Borile su se kao lavice. Ja pola igračica iz reprezentacije Hrvatske nisam znala. Ali, kapa dole, sada sam ih definitivno sve upoznala – istakla je Lekićeva-

Poručila je na kraju da samo jedinstvom srpske rukometašice mogu u martu da izbore plasman na Olimpijske igre.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here