Youtube/Android

Nakon što je Android 13 konačno postao dostupan za uređaje kompanije Google, sve je veći fokus na funkcijama koje stižu u novom softveru.

Zanimljivo je da je jedna od novih funkcija zapravo ideja koja se prvo pojavila na iOS-u i na iPhone uređajima. U pitanju je podrška za omogućavanje pristupa određenim fotografijama u galeriji, kada aplikacija to zahteva.

Drugim rečima, aplikacije više nemaju pristup kompletnoj galeriji, već samo fotografijama i video klipovima koje korisnik posebno izabere.

– Prošli su dani kada ste morali da delite svoju kompletnu media biblioteku sa svojim aplikacijama. U Androidu 13, možete da izaberete određenu fotografiju ili video kojima aplikacija može da pristupi – ističu iz kompanije Google.

Kao što je pomenuto, Apple već nudi ovu mogućnost na iPhoneima od objave iOS 15 verzije. Iako mnogi optužuju Google da kopira svog rivala, nema sumnje da je u pitanju opcija koja je neophodna, bez obzira na to ko ju je prvi dodao.

Android 13 je trenutno dostupan samo za Google Pixel, ali će više proizvođača Android uređaja početi da ga implementira u narednim mesecima u svoje uređaje

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here