U poslednjem kolu, u utakmici dva tima s ubedljivim porazima u prethodna dva, uspešniji bili predstavnici Crnog kontinenta – 84:81 (21:20, 17:14, 18:12, 17:27, 11:8). 

Bilo je uzbudljivo u duelu dva autsajdera u D grupi u kojoj Srbija i Italija među sobom od 13.30 časova odlučuju ko će biti prvi. Angola je u poslednju četvrtinu ušla s deset poena prednosti, a onda su se razigrali Filipini.

Na 33 sekunde pre kraja trojku za izjednačenje je pogodio njihov plejmejker Perez. Igrači afričkog tima nisu iskoristili svoj poslednji napad, a i Filipinci se nisu dobro organizovali za preostalih pet sekundi. Ostalo je 73:73.

U dodatnih pet minuta Angola se bolje snašla od brzopletog protivnika, koji se na dvadesetak sekundi do kraja trojkom bio primakao na 83:81, a u poslednjoj sekundi je bez uspeha pokušao da s tri poena izdejstvuje još jedan produžetak.

Obe reprezentacije idu u N grupu za razigravanje za plasman od 17. do 32. mesta, a igraće u dva kola protiv Irana i poraženog iz duela Portorika i Tunisa.

Njihov susret je posmatrao i Andreas Zagklis (39), grčki advokat koji je krajem prošle godine izabran za generalnog sekretara FIBA posle iznenadne smrti njegovog prethodnika Švajcarca Patrika Baumana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here