Anita Balaž izašla iz bečke bolnice

0

Anita Balaž (13), devojčica kojoj je u Beču pre skoro mesec dana presađeno srce, izašla je iz bolnice i sada, umesto u sterilnoj sobi, može da provodi dane sa svojom porodicom.
"Još uvek se privikava na život van bolnice", rekla je "Vestima" njena majka Ksenija.
Ona je istakla da se Anita privikava da ne mora više sa sobom svugde da nosi torbu, misli o kablovima. Od novembra prošle godine ova devojčica nalazila se na lečenju u Beču, gde joj je najpre ugrađena srčana pumpa, kako bi se spasla pluća, a onda je pre 27 dana, na njen 13. rođendan, izvršena transplantacija srca.
"Jupi! Prošlo je 27 dana od moje transplantacije i danas izlazim iz bolnice. Veliki pozdrav za sve", napisala je Anita na Fejsbuku slaveći što su prošli bolnički dani.
Anitina majka kaže da još uvek ne izlazi napolje, jer je još slaba. Prema njenim rečima put od bolnice do kuće izazvao je kod devojčice glavobolju i umor, a i zbog virusa koji su prisutni u Beču, za sada će ostati u stanu.
"Sačekaćemo još koji dan pre nego što bude izašla napolje", kazala je Ksenija dodajući da Anita sada uživa sa porodicom u stanu.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here