Promo
OI mladih

Svečanom ceremonijom, koja je po prvi put u olimpijskoj istoriji održana na ulicama grada, a ne na stadionu, otvorene su treće Olimpijske igre mladih u Buenos Ajresu.

Zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara mladih nosila je plivačica Anja Crevar.

– Ovo je velika čast. Bila sam jako uzbuđena. Potudiću se i nadam se uspeti da opravdam ukazano poverenje – rekla je Anja.

Predsednik Organizacionog komiteta Igara Gerardo Vertein rekao je:

– Svakim danom moje srce se punilo emocijama i uzbuđenjem gledajući kako se grad priprema na najveći sportski događaj na planeti. Ovo danas je ostvarenje sna. Neka ove igre ujedine sve Argentince i neka nas inspirišu da svi zajedno gradimo još bolju državu.

U svom obraćanju predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah zahvalio se svim Argentincima i govorio o značaju ovog olimpijskog iskustva za sve mlade sportiste. Pored ostalog rekao je:

– Ovo olimpijsko iskustvo ostaće sa vama za ceo život. Mi smo svi različiti i dolazimo za različitih krajeva sveta, ali svi smo ujedinjeni u olimpijskim vrednostima izvornosti, prijateljstvu i poštovanju.

Danas je prvi takmičarski dan, a od sportista Srbije prvi će na borilišta strelac Aleksa Mitrović, plivači Boris Lačanski, Mila Medić i Anja Crevar, kao i teniser Marko Miladinović i stonoteniserka Sabina Šurjan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here