Youtube/Ihr Programm - BLEIBEN SIE ZUHAUSE !
Ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober

Ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober ističe da svom snagom vlada želi da spreči novo zatvaranje privrede i društva i da se takva mera može desiti samo ako se potpuno izgubi kontrola nad situacijom.

Anšober je, bečkom dnevniku “Esterajh”, kazao da je Austrija sada pred prekretnicom – u najboljem slučaju stabilizacija i postepeno poboljšanje ili najgori scenario 2.500 slučaja zaraze dnevno.

Upitan da li bi taj najgori scenario značio novo zatvaranje Anšober je kazao da i sa tim brojkama to ne bi bilo urađeno.

– Novo zatvaranje može da usledi samo ako potpuno izgubimo kontrolu, ako naš zdravstveni sistem kolabira, i tako je predviđeno Zakonom o kovidu. Od toga smo još daleko udaljeni – poručio je Anšober.

Govoreći o aktuelnoj situaciji on je rekao da je veliki rast broja novozaraženih 7. i 8. septembra bio veoma zabrinjavajući, a da je sada uspešno zaustavljen rast, i stabilizovan broj iako je još na visokom nivou.

Anšober je rekao da su uzroci tog rasta povratnici sa odmora, ali i žurke posle regionalnih sportskih manifestacija, te i nepoštovanje radnog vremena ugostiteljskih objekata, kao i privatne žurke.

Izrazio je uverenje da će, na osnovu uvedenih mera, broji zaraženih u prvoj polovini oktobra značajno pasti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here