Youtube/Ihr Programm - BLEIBEN SIE ZUHAUSE !
Ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober

Ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober rekao je da danas se epidemiološka situacija u ovoj zemlji stabilizuje i iako je na jako visokom nivou što se broja novozaraženih tiče.

Anšober je, na konferenciji za štampu, preneo da je u poslednja 24 sata registrovano 688 nova slučaja zaraze koronavirusom, uz istovremeno 710 novoizlečenih.

On je rekao da je broj aktivno obolelih blago opao na 8.385, od kojih je 472 hospitalizovano, a 100 se nalazi na intenzivnoj nezi.

Kao i u prethodnom periodu, Beč prednjači sa 266 po broju novozaraženih, a sledi Donja Austrija sa 103.

Anšober je rekao da se epidemiološka slika nije promenila, što je dobra vest, te ukazao da nema naznaka da je pandemija dostigla svoj vrhunac.

Naveo je da u susedstvu Austrije postoji zabrinjavajući rast, uz izuzetak Italije, Švajcarske i Nemačke.

– Pre dve nedelje smo bili suočeni sa prognozama koje su predviđale dva potpuno različita scenarija – najbolji je predviđao stabilizaciju, a najgori drastičan rast, odnosno da do kraja septembra imamo dnevno 2.500 novoobolelih. Uspeli smo da stabilizujemo situaciju i ostvarimo najbolji scenario – objasnio je Anšober.

On je kazao da je cilj da se broj novoobolelih u naredna dva-tri meseca prepolovi.

Istovremeno je ukazao da Austrija ostvaruje rekordni broj testiranja, pa se brojke od proleća ne mogu porediti.

S tim u vezi je naveo da je u protekla 24 sata testirana 21.839 osoba, a da je prosek 14.500, dok je cilj da se dostigne prosek od 15.000.

– Brojke testiranja idu u pravom smeru, ali kada se više testira, ima i više otkrivenih obolelih – naglasio je Anšober.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here