Antihrist u bioskopima od 4. marta

0

Za ulogu u ovom filmu, koji Lars fon Trir naziva najvažnijim u svojoj karijeri, Šarlot Ganzbur dobila je nagradu za najbolju glumicu na Kanskom festivalu.

 

 

"Antihrist" je psihodrama, koju neki nazivaju i hororom, o bračnom paru koji odlaskom u šumu pokušava da preboli gubitak deteta.

 

On je racionalni psihoterapeut koji smatra da je najkraći put do izlečenja suočavanje sa strahovima, Ona je nevoljna pacijentkinja rastrzana osećanjima koja se ne mogu potčiniti racionalnom. Umesto mira, naći će svet kojim vlada haos.

 

 

 

Pisanje scenarija za ovaj film Larsu fon Triru bio je jedan od načina da pobedi depresiju u kojoj se nalazio pre tri godine. U scenariju se nalaze mnogi snovi koje je ovaj reditelj sanjao kako dok je pisao film, kao i njegovi raniji upečatljivi snovi; samim tim, dešavanja u "Antihristu“ i liče na snoviđenja i nemaju mnogo veze sa racionalnim.

 

Šarlot Ganzbur, iako se tokom karijere pojavila u oko 40 filmova, izjavila je da se tokom snimanja ovog filma osećala kao da snima prvi put. "Kada sam u Kanu na premijeri videla ceo film, shvatila sam koliko je to veliki film. Ovaj film je zaista važan“, rekla je Ganzbur.

 

Lars fon Trir

Iako je "Antihrist“, kao i svaki film Larsa fon Trira, izazvao brojne rasprave (o porukama koje šalje, o stavu prema ženama koji zauzima) Lars fon Trir kaže da iza ovog filma ne stoje nijedan sistem morala niti bilo kakve moralne pouke.

 

Tema ovog filma je, kao i tema njegovih ranijih filmova, priroda, ali na mnogo intimniji način. Lars fon Trir takođe kaže da je ovo film u koji on jako veruje i da je najvažniji film njegove karijere.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here